Implantati

Imate problem?

Nedostaje vam jedan zub

Nedostaje vam više zubi

Nedostaju vam svi zubi

Kako bi se odlučili za pravu terapiju potrebno je prvo pregledati pacijenta, napraviti ortopan (rentgensku snimku zubi) i po potrebi CT snimku (3D snimku) te na temelju toga i pacijentovih želja i mogućnosti napraviti plan terapije i troškovnik.

Od zamjene jednog zuba, potpune rehabilitacije zubi fiksnim mostovima na implantatima,pa do pouzdanih nosača za proteze, zubni implantati postali su rješenje i dugoročna opcija za mnoge oralne probleme i jedan od najčešće izvođenih zahvata u našem dentalnom studiju.

Ugradnja implantata je lagan, bezbolan i siguran zahvat koji stomatolog izvodi ambulantno pri lokalnoj anesteziji. Proces ugradnje odvija se u nekoliko koraka:

  • Na predviđeno mjesto u čeljusti  se ugrađuje implantat. Zahvat nije bolan i traje oko pola sata. Nakon zahvata pacijent dobije antibiotik, analgetik i led . Na dan zahvata treba izbjegavati ispiranje usta a zubi se peru kao i inače. Moguće je minimalno krvarenje, kao i oteklina, koja nije neuobičajena i ne predstavlja opasnost. Da bi se spriječilo oticanje potrebno je područje zahvata hladiti hladnim oblozima (u serijama od 10 minuta hlađenja  i pauzama od 15min) te spavati s glavom u povišenom položaju. Treba izbjegavati  vruće napitke i jako krutu i „oštru“ hranu. Preporuča se ne pušiti 24h poslije zahvata i dok postoji krvarenje.
  • Nakon ugradnje implantata slijedi razdoblje sraštavanja, koje ovisi o kompleksnosti i tipu zahvata te stanju pacijentove kosti, a traje uglavnom oko 3 mjeseca, za vrijeme kojeg je implantat pokriven posebom kapicom koja ga štiti.
  • Kad zacijeli, na implantat se stavlja suprastruktura (gornji dio implantata) i uzima otisak po kojemu se izrađuje krunica.

O nama


Nadamo se da će vam posjet našim stranicama dati dovoljno snage da napravite pravi korak ka zdravom i lijepom osmijehu. Dali smo sve od sebe da stvorimo sve uvjete kako biste se u našim ordinacijama osjećali udobno i sigurno.

Stoga vas pozivamo da se zadržite na našim stranicama i upoznate s našim timom i radnom okolinom. Uvjereni smo da vam možemo pružiti najbolje rješenje jer - zdrav osmijeh pripada svima!

Strojarska cesta 14, 10000 Zagreb
+ 385 1 77 98 779
+385 91 4555 640
info@dro.hr
Radno vrijeme – Pon-sri-čet od 13-20 sati, uto i pet od 7 do 14 sati

Zatraži besplatnu ponudu


Ako imate RTG snimak, pošaljite nam ga uz upit

© Stomatologija Olajoš | Politika privatnosti