Implantati - Dentalni studio Dr.O - Doživotna garancija

Implantati

Većini pacijenata, iz estetskih razloga, najvažnije je nadoknaditi one zube koji se vide, međutim ne razmišljaju o funkciji zubi, koja je mnogo bitnija. Zubi gornje i donje vilice neprestano su u kontaktu. Kada se izgubi neki zub, susjedni zubi se naginju i pomiču, a zubi iz suprotne vilice se izdižu/ spuštaju kako bi popunili prazan prostor i stvorili oslonac za žvakanje. Time i postojeći okolni zubi gube svoje uporište, što s vremenom dovodi do njihova gubitka, lošeg oralnog zdravlja te narušavanja oblika lica i osmijeha.

Dro implantati

Kako bi se odlučili za pravu terapiju potrebno je prvo pregledati pacijenta, napraviti ortopan (rentgensku snimku zubi) i po potrebi CT snimku (3D snimku) te na temelju toga i pacijentovih želja i mogućnosti napraviti plan terapije i troškovnik.

Od zamjene jednog zuba, potpune rehabilitacije zubi fiksnim mostovima na implantatima,pa do pouzdanih nosača za proteze, zubni implantati postali su rješenje i dugoročna opcija za mnoge oralne probleme i jedan od najčešće izvođenih zahvata u našem dentalnom studiju.

Ugradnja implantata je lagan, bezbolan i siguran zahvat koji stomatolog izvodi ambulantno pri lokalnoj anesteziji. Proces ugradnje odvija se u nekoliko koraka:

  • Na predviđeno mjesto u čeljusti  se ugrađuje implantat. Zahvat nije bolan i traje oko pola sata. Nakon zahvata pacijent dobije antibiotik, analgetik i led . Na dan zahvata treba izbjegavati ispiranje usta a zubi se peru kao i inače. Moguće je minimalno krvarenje, kao i oteklina, koja nije neuobičajena i ne predstavlja opasnost. Da bi se spriječilo oticanje potrebno je područje zahvata hladiti hladnim oblozima (u serijama od 10 minuta hlađenja  i pauzama od 15min) te spavati s glavom u povišenom položaju. Treba izbjegavati  vruće napitke i jako krutu i „oštru“ hranu. Preporuča se ne pušiti 24h poslije zahvata i dok postoji krvarenje.
  • Nakon ugradnje implantata slijedi razdoblje sraštavanja, koje ovisi o kompleksnosti i tipu zahvata te stanju pacijentove kosti, a traje uglavnom oko 3 mjeseca, za vrijeme kojeg je implantat pokriven posebom kapicom koja ga štiti.
  • Kad zacijeli, na implantat se stavlja suprastruktura (gornji dio implantata) i uzima otisak po kojemu se izrađuje krunica.

Postoji mnogo proizvođača implantata. Mi koristimo dugogodišnje provjerene proizvođače –  Nobel Biocare i Astra Tech, neke od vodećih implatoloških sustava u svijetu, s vrlo visokim postotkom uspješnosti ugradnje (99%) zahvaljujući čistom titanu od kojeg su implantati napravljeni.

Svi naši implantati dolaze s doživotnom garancijom, a uz pravilno održavanje oralne higijene potrajati će cijeli život.

 

Primjere ugradnje implantata možete pogledati u galeriji radova

Imate problem?

Nedostaje vam jedan zub

Nedostaje vam više zubi

Nedostaju vam svi zubi

O nama


Nadamo se da će vam posjet našim stranicama dati dovoljno snage da napravite pravi korak ka zdravom i lijepom osmijehu. Dali smo sve od sebe da stvorimo sve uvjete kako biste se u našim ordinacijama osjećali udobno i sigurno.

Stoga vas pozivamo da se zadržite na našim stranicama i upoznate s našim timom i radnom okolinom. Uvjereni smo da vam možemo pružiti najbolje rješenje jer - zdrav osmijeh pripada svima!

Strojarska cesta 14, 10000 Zagreb
+ 385 1 77 98 779
+385 91 4555 640
info@dro.hr
Radno vrijeme – Pon-sri-čet od 12-20 sati, uto i pet od 8 do 16 sati

Zatraži besplatnu ponudu


Ako imate RTG snimak, pošaljite nam ga uz upit

© Stomatologija Olajoš | Politika privatnosti

Loading...