Ljuskice (Veneers)

ZUBNE LJUSKICE
već od 58€/ mjesečno
uz obročno plaćanje

Što su zubne ljuskice?

Zubne ljuskice protetski su nadomjestak koji se cementira na prednju površinu zuba u svrhu postizanja visokih estetskih rezultata.

Prednost ljuskica je ta što zahtijeva minimalno brušenje površine zuba te u potpunosti kopira prirodan izgled zuba.

Njihova debljina je između 0.3 i 0,5 mm.

Tko je idealan kandidat za zubne ljuskice?

Kandidat za zubne ljuskice je svaka osoba koja ima želju za ljepšim osmijehom, uz uvjet da ima prirodne zube koji nisu u većoj mjeri prekriveni ispunima te nema određene parafunkcije. Ljuskicama se može poboljšati oblik i veličina zuba, boja zuba, razmak između zubiju te blage ortodontske anomalije.

Postupak izrade

Prvi dolazak sastoji se od detaljnih konzultacija, analize oralnog zdravlja te kompletne kliničke i radiološke dijagnostike. Tada slijedi fotografiranje i otiskivanje kako bi na temelju toga dizajnirali osmijeh kakav želite.

U idućoj posjeti dajemo mogućnost probe i simulacije budućih ljuskica privremenim materijalom (mock up) kako biste dobili uvid u vaš budući osmijeh. Na temelju mock up-a zajedno odlučujemo želimo li učiniti kakve korekcije, primjerice promijeniti oblik ili veličinu zuba.

Potom slijedi brušenje uz maksimalno očuvanje tvrdog zubnog tkiva te uzimanje otiska kako bi se na temelju njega izradile zubne ljuskice. Broj posjeta od brušenja do gotovog rada najviše ovisi o broju brušenih zubi, a zahtijeva minimalno dvije posjete. Nakon brušenja izrađuju se privremene ljuskice koje štite Vaše zube do završetka terapije.

Mjere opreza

Navike poput odgrizanja hrane, grickanja noktiju, korištenje čačkalice ili otvaranje raznih predmeta zubima mogu biti pogubne kako za vaše prirodne zube tako i za zubne ljuskice te se trebaju eliminirati.

Higijena zuba i ljuskica treba biti redovita i kvalitetna kako bi se očuvalo zdravlje i ljepota vaših zuba.

Ukoliko se ljuskica odcementira uvijek se može ponovno cementirati ili se može izraditi nova ljuskica.

O nama


Nadamo se da će vam posjet našim stranicama dati dovoljno snage da napravite pravi korak ka zdravom i lijepom osmijehu. Dali smo sve od sebe da stvorimo sve uvjete kako biste se u našim ordinacijama osjećali udobno i sigurno.

Stoga vas pozivamo da se zadržite na našim stranicama i upoznate s našim timom i radnom okolinom. Uvjereni smo da vam možemo pružiti najbolje rješenje jer - zdrav osmijeh pripada svima!

Strojarska cesta 14, 10000 Zagreb
+ 385 1 77 98 779
+385 91 4555 640
info@dro.hr
Radno vrijeme – Pon-sri-čet od 13-20 sati, uto i pet od 7 do 14 sati

Zatraži besplatnu ponudu


Ako imate RTG snimak, pošaljite nam ga uz upit