Nedostaje vam jedan zub

Većini pacijenata, iz estetskih razloga, najvažnije je nadoknaditi one zube koji se vide, međutim ne razmišljaju o funkciji zubi, koja je mnogo bitnija.  Manjak jednog zuba utječe ne samo na promjenu pozicije okolnih zuba, već i na one koji se nalaze u suprotnoj čeljusti. Zubi gornje i donje vilice neprestano su u kontaktu.

Kada se izgubi neki zub, susjedni zubi se naginju i pomiču, a zubi iz suprotne vilice se izdižu/ spuštaju kako bi popunili prazan prostor i stvorili oslonac za žvakanje. Time i postojeći okolni zubi gube svoje uporište, što s vremenom dovodi do njihova gubitka, lošeg oralnog zdravlja te narušavanja oblika lica i osmijeha.

 

Ukoliko Vam nedostaje samo jedan zub, a susjedni zubi su zdravi i čvrsti, najbolje, nakvalitetnije i najdugotrajnije rješenje za gubitak jednog zuba je implantološki komplet/ keramička krunica na implantatu.

Ne samo da je estetski idealno već je i praktično, jer se izbjegava brušenje i moguća devitalizacija susjednih prirodnih zubi (kao kod izrade mosta). Ostale prednosti su lakša oralna higijena ( budući da se može koristiti zubni konac i interdentalne četkice između krunice na impantatu i prirodnih zubi )te to što  implantat puno bolje prenosi opterećenje na kost, kod žvačnih sila, što kod mosta nije slučaj.

Implantološki komplet sastoji se od 3 dijela.

  1. Implantat- vijak koji se ugrađuje u kost i koji bez ostalih djelova nema funkciju. Njegova uloga je da glumi korijen zuba.
  2. Suprastruktura/ protetska nadogradnja/ abutment – povezuje implantat i protetski nadomjestak, krunicu.
  3. Keramička krunica – onaj dio koji se ustvari vidi, zub.

Implantanati koje koristimo u našoj ordinaciji su AstraTech , koji su među 3 najbolja svjetska impantološka sistema,  izrađeni su od titana, biokompatibilnog materijala, čime je rekacija organizma svedena na minimum.

Implantat se, ovisno o kvaliteti i količini kosti, može ugraditi neposredno nakon vađenja zuba (imedijatna implantacija), nekoliko mjeseci nakon ili dugo nakon njegova gubitka.

Sam zahvat je bezbolan jer se izvodi pod lokalnom anestezijom i traje 30-ak min, nakon čega počinje proces oseointegracije, sraštanja implantata s kosti, koji traje 3-6 mjeseci, za vrijeme kojeg pacijent ima privremeno rješenje.

Nakon što proces oseointegracije završi i implantat sraste s kosti na njega se pričvršćuje suprastruktura, spojnica implantata s jedne strane i krunice s druge.

Proces je također bezbolan i traje 10-ak minuta.

Zadnja faza je uzimanje otiska i izrada protetskog rada, koji ovisno o vašim željama i poziciji samog zuba, može biti metal keramička ili cirkon keramička krunica.

O nama


Nadamo se da će vam posjet našim stranicama dati dovoljno snage da napravite pravi korak ka zdravom i lijepom osmijehu. Dali smo sve od sebe da stvorimo sve uvjete kako biste se u našim ordinacijama osjećali udobno i sigurno.

Stoga vas pozivamo da se zadržite na našim stranicama i upoznate s našim timom i radnom okolinom. Uvjereni smo da vam možemo pružiti najbolje rješenje jer - zdrav osmijeh pripada svima!

Strojarska cesta 14, 10000 Zagreb
+ 385 1 77 98 779
+385 91 4555 640
info@dro.hr
Radno vrijeme – Pon-sri-čet od 13-20 sati, uto i pet od 7 do 14 sati

Zatraži besplatnu ponudu


Ako imate RTG snimak, pošaljite nam ga uz upit