Nedostaju Vam svi zubi

All-on-4

All-on- 4 je izvrsno rješenje za pacijente koji zbog nedostatka kosti u čeljusti nisu kandidati za uobičajenu implantološku terapiju (most na implantatima).

Temelji se na mostu koji je fiksno učvršćen vijcima na četiri implantata koji se ugrađuju u prednji dio čeljusti pod određenim kutem, kada manjak kosti ne dopušta drugačije rješenje.

Nakon ugradnje implantata slijedi izrada privremenog mosta na vijke, koji se dan nakon operacije učvršćuje se na ugrađene implantate. Pacijentu se nakon 6 mjeseci, kada implantati srastu s kosti,  izrađuje definitivni most. Specifičnost fiksnog All-on-4 mosta je što osim zubi nadoknađuje i nepravilan zubni greben, te je zbog materijala od kojeg se izrađuje lakši od klasičnog mosta na implantatima, a puno čvršći i kompaktniji od proteze. Također ga odlikuje izrazito dobra mogućnost čišćenja i održavanja higijene.

All-on-4 je relativno nova, praktički bezbolna implantološka metoda kojom se pacijentima bez zubi omogućava da jednostavnim kirurškim zahvatom za samo 24 sata dobiju potpuno nov osmijeh.

Most na implantatima

 

Ovisno o stanju čeljusti, ugrađuje se određeni broj implantata (6 do 8) prema točno određenom rasporedu. Što je više implantata veća je stabilnost. Naime implantati imitiraju zubne korijene koji su zaslužni za jačinu i stabilnost zubi. Budući da odrasla osoba ima 32 zuba sa svojim korijenima, postavljanjem više implantata povećavamo jačinu i stabilnost te sprječavamo propadanje zubne kosti.

Most na implantatima je fiksno protetsko rješenje koje se sastoji od:

Implantata – titanskih nosača koji se ugrađuju u čeljusnu kost pacijenta.          

Nadogradnje (abutmenta/suprastrukture) –  titanskog ili cirkonskog cilindra koji služi kao veza između implantata i mosta.

Mosta – vidljivog vanjskog dijela koji izgleda kao prirodni zubi, a sastoji se od niza međusobno povezanih zubnih krunica.

Nakon ugradnje implantata, pacijent dobije privremene zube, odnosno mobilnu protezu koja se nosi dok ne prođe period oseointegracije- srastanja kosti na površinu zubnog implantata (3-4 mjeseca).

Sljedeća faza je otvaranje implantata, nakon čega se uzima otisak koji služi za izradu mosta. Slijedi isprobavanje metalnog ili cirkonskog okvira budućeg trajnog mosta i njegovo podešavanje dok potpuno ne odgovara pacijentovim ustima. Tek tada se na metalnu/cirkonsku osnovu stavlja keramika, u boji i obliku po želji pacijenta.  (više o materijalima za izradu zubnih krunica i mostova pročitajte na sljedećem LINKU)

Most se može pričvrstiti na implantate cementiranjem ili pomoću vijaka.

All-on-6

je cjelokupno  protetsko rješenja koje se sastoji od 6 implantata koji su nosači zubnog mosta.

Sustav je jednak kao i kod All-on-4 a najviše se upotrebljava u gornjoj čeljusti gdje se postavljaju dva implantata više radi meke kosti koja prevladava u gornjoj čeljusti.

Jednako kao i kod All-on- 4 prednost ovakve vrste mosta je što osim zubi nadoknađuje i nepravilan zubni greben, te je zbog materijala od kojeg se izrađuje lakši od klasičnog mosta na implantatima, a puno čvršći i kompaktniji od proteze. Također ga odlikuje izrazito dobra mogućnost čišćenja i održavanja higijene.

Idealno je rješenje ukoliko Vam nedostaju svi zubi, nosite zubne proteze, imate problema s iritacijom desni, poteškoće sa žvakanjem hrane, prehranom ili govorom a želite trajno i kvalitetno rješenje za vaš potpuno novi osmijeh.

Proteza na implantatima 

Proteza na implantatima je kombinirano rješenje koje je za pacijenta estetski vrlo prihvatljivo, pruža izvrsnu stabilnost te omogućuje dobru oralnu higijenu. Ovisno o stanju zubne čeljusti, ugrađuje se određeni broj (2-4) implantata prema točno određenom rasporedu. Nakon ugradnje, pacijent nosi privremene zube dok ne dobije trajni nadomjestak.

Kad implantati zarastu  na njih se ugrađuju kugle ili prečke koje poslije služe kao uporište za proteze koje na sebi imaju kompatibilne kvačice i drže protezu na mjestu, dok se s druge strane proteza može skidati, što omogućuje lakšu oralnu higijenu.

Preporuka za gornju čeljust su 4 implantata na koje se fiksira proteza, dok su za donju čeljust dovoljna 2, pravilno postavljena implantata koja stabiliziraju protezu.

Prednost fiksnih pred mobilnim radovima:

  • Nema vađenja i čišćenja proteza svaku večer   
  • Nema nadraživanja desni
  • Sprječava se daljnje propadanje kosti
  • Održavanje higijene je kao i kod prirodnih zuba
  • Vraća se potpuni osjećaj žvakanja koji je pacijent izgubio   
  • Prirodni izgled i potpuna funkcionalnost zubi    

O nama


Nadamo se da će vam posjet našim stranicama dati dovoljno snage da napravite pravi korak ka zdravom i lijepom osmijehu. Dali smo sve od sebe da stvorimo sve uvjete kako biste se u našim ordinacijama osjećali udobno i sigurno.

Stoga vas pozivamo da se zadržite na našim stranicama i upoznate s našim timom i radnom okolinom. Uvjereni smo da vam možemo pružiti najbolje rješenje jer - zdrav osmijeh pripada svima!

Strojarska cesta 14, 10000 Zagreb
+ 385 1 77 98 779
+385 91 4555 640
info@dro.hr
Radno vrijeme – Pon-sri-čet od 13-20 sati, uto i pet od 7 do 14 sati

Zatraži besplatnu ponudu


Ako imate RTG snimak, pošaljite nam ga uz upit