Zašto je važno nadoknaditi svaki zub koji nedostaje?

Lijep osmijeh se smatra simbolom ljepote i zdravlja, stoga većina ljudi ne oklijeva nadomjestiti izgubljeni prednji zub, no oni stražnji, skriveni od pogleda, često ostaju zaboravljeni.
Zdravi zub ima više uloga, osim što služi za žvakanje on stabilizira susjedne zube te stimulira zubno meso i čeljusnu kost. Kada dođe do gubitka zuba, susjedni zubi gube potporu i pomiču se prema slobodnom prostoru, dolazi do sužavanja čeljusne kosti i povlačenja zubnog mesa. Gubi se potpora za usne koje će se, što više zubi nedostaje, više i uvući te će lice izgledati starije i naborano.
U svakodnevnom životu gubitak jednog ili više zubi dovodi do izbjegavanja pojedinih namirnica, a ako je gubitak zuba uzrokovao i promjenu izgleda, često je izbjegavanje druženja, fotografiranja ili opušetene interakcije s drugima.
Uz pomoć suvremenih dentalnih nadomjestaka moguće je nadomjestiti jedan zub ili cijeli niz, čime će se povratiti osmijeh, mogućnost žvakanja i zaustaviti daljnje propadanje čeljusne kosti. Također ćete osigurati da susjedni zubi i cijela usta ostanu zdravi.
Implantati su fiksirani u čeljusnu kost zbog čega su najstabilniji od svih drugih dentalnih nadomjetsaka, a izrađeni su biokompatibilnih materijala koje tijelo dobro prihvaća. Uz adekvatnu njegu i dobru oralnu higijenu mogu trajati dugi niz godina, zbog čega su sve popularniji u liječenju djelomične ili potpune bezubosti.
Na žalost, unatoč svim njihovim prednostima, nisu svemogući i univerzalni i potrebno je dobro se raspitati da li ste kandidat za ugradnju implantata. Jedini način na koji se to može pouzdano utvrditi je stomatološki pregled i 3D snimka zubi, a u našem dentalnom studiju možete napraviti sve od navedenog!

Izvor: Časopis Smile

O nama


Nadamo se da će vam posjet našim stranicama dati dovoljno snage da napravite pravi korak ka zdravom i lijepom osmijehu. Dali smo sve od sebe da stvorimo sve uvjete kako biste se u našim ordinacijama osjećali udobno i sigurno.

Stoga vas pozivamo da se zadržite na našim stranicama i upoznate s našim timom i radnom okolinom. Uvjereni smo da vam možemo pružiti najbolje rješenje jer - zdrav osmijeh pripada svima!

Strojarska cesta 14, 10000 Zagreb
+ 385 1 77 98 779
+385 91 4555 640
info@dro.hr
Radno vrijeme – Pon-sri-čet od 13-20 sati, uto i pet od 7 do 14 sati

Zatraži besplatnu ponudu


Ako imate RTG snimak, pošaljite nam ga uz upit