Jeste li znali da se u našem dentalnom studiu djeca umjesto na stomatološkom stolcu vozaju u lunaparku. Kod nas se ne koriste nikakve bušilice nego pčelice zujalice, Maja i njen prijatelj Pavo kako ih od milja zovu naši mali pacijenti. Slina se skuplja s patkicom koja pije vodu, na zubić se stavljaju zvjezdice u boji, sve to se radi uz omiljeni crtić na ekranu, a na kraju se dobije nagrada.

KADA PRVI PUT POSJETITI STOMATOLOGA?

Prvi posjet stomatologu trebao bi biti već nakon prve godine djetetova života, kad mliječni zubi počinju nicati pa je mala vjerojatnost da će biti zahvata koji mogu uplašiti dijete, samo upoznavanje, razgovor i igra. Nakon toga, potrebno je redovito kontrolirati zubiće kako bi se na vrijeme dijagnosticirali i tretirali karijesi dok su još u početnom obliku kada ih je moguće u potpunosti brzo i bezbolno očistiti.  Iako, i za one malo veće i zločeste karijese ubod komarca osigurava potpunu bezbolnost za vrijeme zahvata.

ULOGA RODITELJA

Roditelji imaju presudnu ulogu u pripremi djeteta za odlazak stomatologu. Vaš eventualni strah od stomatologa dijete ne smije osjetiti. Morate mu objasniti zašto je važno da su zubi zdravi, zašto mora svaki dan četkati zube, tko je stomatolog i što on točno radi. Nikako nemojte plašiti djecu da će neredovitim pranjem zuba morati ići kod zločestog stomatologa koji će im bušiti i vaditi zubiće. Možda ćete ih tako natjerati na pranje zubi, ali ćete im stvoriti strah kojeg se teško riješiti u starijoj dobi. Nakon svakog posjeta gdje je dijete surađivalo potrebno je njegovo ponašanje nagraditi, a isto tako i kazniti ga kada je bilo nesuradljivo.

VAŽNOST MLIJEČNIH ZUBI

Iako je točno kako će mliječne zube zamijeniti trajni, njihova uloga je veoma bitna za normalan razvoj čeljusti, žvakanje ali i čuvanje mjesta za njihove nasljednike-trajne zube. Mliječne zube je potrebno redovito kontrolirati, karijese popravljati, ali najbitnije je da dijete u najmlađoj dobi stekne dojam o važnosti oralnog zdravlja i da mu odlazak stomatologu bude zabavan i bez straha.

O nama


Nadamo se da će vam posjet našim stranicama dati dovoljno snage da napravite pravi korak ka zdravom i lijepom osmijehu. Dali smo sve od sebe da stvorimo sve uvjete kako biste se u našim ordinacijama osjećali udobno i sigurno.

Stoga vas pozivamo da se zadržite na našim stranicama i upoznate s našim timom i radnom okolinom. Uvjereni smo da vam možemo pružiti najbolje rješenje jer - zdrav osmijeh pripada svima!

Strojarska cesta 14, 10000 Zagreb
+ 385 1 77 98 779
+385 91 4555 640
info@dro.hr
Radno vrijeme – Pon-sri-čet od 13-20 sati, uto i pet od 7 do 14 sati

Zatraži besplatnu ponudu


Ako imate RTG snimak, pošaljite nam ga uz upit