Uputstva za oralnu higijenu - Dentalni studio Dr. O

Uputstva za oralnu higijenu

Bez obzira nalaze li se u Vašim ustima prirodni ili umjetni zubi, potrebno je održavati pravilnu oralnu higijenu. Redovito i temeljito četkanje od izuzetne je važnosti jer produžuje vijek trajanja samog nadomjeska i osigurava zdravlje ostalih površina koje okružuju  sam protetski nadomjestak.

Preporuka je koristiti četkicu sa mekanim vlaknima, dva puta dnevno po 2 minute. Potrebno je grizne plohe očetkati horizontalnim kretnjama te sve ostale zubne površine očetkati kružnim pokretima.

Međuzubne prostore čistimo zubnim koncem  ili kod većih prostora prolazimo interdentalnim četkicama.

Nakon ovog osnovnog čišćenja zubi i međuzubnih prostora, potrebno je odvojiti dio vremena za čišćenje mjesta ispod zubnih mostova, oko krunica i implantata. Ova mjesta su podložna nakupljanju plaka, što dovodi do porasta broja bakterija, posljedično stvaranja kamenca te upale zubnog mesa.

Između tijela mosta i zubnog mesa potrebno je odstranjivati plak protetskim zubnim koncem. Rub krunice u dodiru sa tvrdim zubnim tkivom ili nadogradnjom implantata mogu se dodatno očistiti oralnim tušem.

Kao nadopuna oralnog higijeni mogu poslužiti i antiseptičke vodice za ispiranje usta koje smanjuju broj bakterija te pružaju svjež zadah.

Dragi naši pacijenti, uz provođenje temeljite i redovne oralne higijene, potrebno je da na kontrolni pregled i čišćenje zubnog kamenca dođete svakih 6 mjeseci.

Podijelite na društvenim mrežamaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

O nama


Nadamo se da će vam posjet našim stranicama dati dovoljno snage da napravite pravi korak ka zdravom i lijepom osmijehu. Dali smo sve od sebe da stvorimo sve uvjete kako biste se u našim ordinacijama osjećali udobno i sigurno.

Stoga vas pozivamo da se zadržite na našim stranicama i upoznate s našim timom i radnom okolinom. Uvjereni smo da vam možemo pružiti najbolje rješenje jer - zdrav osmijeh pripada svima!

Strojarska cesta 14, 10000 Zagreb
+ 385 1 77 98 779
info@dro.hr
Radno vrijeme – Pon-sri-čet od 12-20 sati, uto i pet od 8 do 16 sati

Zatraži besplatnu ponudu


Ako imate RTG snimak, pošaljite nam ga uz upit

© Stomatologija Olajoš

Loading...