Estetska stomatologija - Dentalni studio Dr. O

Estetska stomatologija

Estetska stomatologija je grana stomatologije koja objedinjuje gotovo sva područja stomatologije, a dovedena je do savršenstva kako estetski tako i funkcionalno. Podrazumijeva oralnu rehabilitaciju koja maksimalno zadovoljava estetske zahtjeve pacijenata. Zahvaljujući vrhuskoj tehnologiji i vještinama našeg stručnog tima, brinemo ne samo o zdravlju vaših zubi već i o ljepoti vašeg osmijeha.

Izbjeljivanje

Bijeli, sjajni osmijeh je uistinu prekrasan, zbog njega se osjećamo puni samopouzdanja i ono je što prvo primijetimo kada se s nekim upoznajemo. Međutim različiti uzroci mogu dovesti do promjene boje zuba. Prirodno starenje organizma u kombinaciji sa stilom života može znatno obojati i potamniti zube, dok svakodnevne aktivnosti poput konzumacije kave, čaja, gaziranih pića, cigareta, crvenog vina i druge obojene hrane i pića, te uzimanje određenih antibiotika, tome procesu znatno doprinose.

Zubi se mogu izbijeliti na više načina. Iako to možete učiniti i vi kod kuće, naša je preporuka da to radite u profesionalnoj stomatološkoj ordinaciji kako biste izbjegli neželjene posljedice nestručnog rukovanja raznim preparatima.

Philips Zoom WhiteSpeed sustav za izbjeljivanje koji koristimo u našoj ordinaciji dostupan je samo kod stomatologa kako bi se zajamčila optimalna sigurnost, a koristi ga i nadgleda vaš stomatolog. Postupak izbjeljivanja mijenja postojeću boju zuba u nekoliko nijansi svjetliju i idealan je za svakog tko želi trenutan rezultat.

Nakon konzultacija sa stomatologom te njegove procjene stanja vaših zubi, slijedi čišćenje kamenca i poliranje zubi te ovisno o vasim željama, izbjeljivanje koje može trajati 15, 30, 45 ili 60 minuta, te vam tako omogućuje izbjeljivanje zubi do 8 nijansi.  Lampa ubrzava kemijsku reakciju sredstva za izbjeljivanje (vodikovog peroksida u obliku gela) na površini zuba.

Nakon izbjeljivanja pacijentima se preporuča izbjegavanje hrane i pića koji sadrže tamne pigmente, a jedina negativna posljedica izbjeljivanja je blaga preosjetljivost koja obično nestaje najkasnije u roku 48 sati. Upravo zbog toga Philips Zoom stavlja poseban fokus na smanjivanje nuspojava i preosjetljivosti te povećanje sigurnosti, uz istovremeno postizanje najboljih rezultata, stoga ne čudi da je najtraženiji tretman profesionalnog izbjeljivanja zubi u svijetu.

Ljuskice

Ljuskice ili Veneers su tanke keramičke navlake koje se lijepe na prednju stranu zuba i uz minimalno brušenje u potpunosti prikrivaju nedostatke prirodnih zuba. One spadaju pod najbolja estetska rješenja za korekciju manjih nedostataka na zubima poput veličine, oblika, obojenosti zuba, napuknuća ruba ili istrošenosti te korekcije razmaka među zubima ili blažih ortodontskih anomalija.

Za njihovo postavljanje potrebno je minimalno brušenje samo prednje strane zuba i uklanjanje sloja cakline do 0,5mm, što je prednost u odnosu na krunicu kada se zub brusi sa svih strana.

Treba naglasiti da je ljuskica zbog tanke građe manje otporna na lom u odnosu na krunicu, te je potrebno pripaziti kod odgrizanja tvrde hrane, a također nisu preporučljive kod osoba koje škripe zubima.

Ljuskice su danas važan segment estetske stomatologije, jedna od najpopularnijih estetskih korekcija u svijetu  i upravo su one zaslužne za tzv. hollywoodski osmijeh.

O nama


Nadamo se da će vam posjet našim stranicama dati dovoljno snage da napravite pravi korak ka zdravom i lijepom osmijehu. Dali smo sve od sebe da stvorimo sve uvjete kako biste se u našim ordinacijama osjećali udobno i sigurno.

Stoga vas pozivamo da se zadržite na našim stranicama i upoznate s našim timom i radnom okolinom. Uvjereni smo da vam možemo pružiti najbolje rješenje jer - zdrav osmijeh pripada svima!

Strojarska cesta 14, 10000 Zagreb
+ 385 1 77 98 779
+385 91 4555 640
info@dro.hr
Radno vrijeme – Pon-sri-čet od 12-20 sati, uto i pet od 8 do 16 sati

Zatraži besplatnu ponudu


Ako imate RTG snimak, pošaljite nam ga uz upit

© Stomatologija Olajoš | Politika privatnosti