Pomlađivanje krvnom plazmom- PRGF tretman

NARUČITE SE NA BESPLATNE KONZULTACIJE I ANALIZU KOŽE I OSTVARITE 25% POPUSTA

Popust se odnosi na gotovinsko plaćanje ili plaćanjem internet bankarstvom.

Akcija vrijedi do 15.05.2022.

Pomlađivanje lica krvnom plazmom jedan je od najtraženijih zahvata u našem dentalnom studiju, stoga smo pripremili listu odgovora na najčešće postavljana pitanja.

Kakav je tijek postupka kod prgf tretmana plazmom?

Pacijentu u ordinaciji, naše medicinsko osoblje, izvadi krv te se iz nje, postupkom centrifuge i frakcioniranja plazme, u za to posebnom uređaju,  odvoje krvne stanice i plazma. Tu plazmu, 10 minuta nakon vađenja krvi, injektiramo poput tretmana mezoterapije u cijelo lice (a po želji i dekolte, vrat , ruke i vlasište) kroz tanke iglice. Postupak injektiranja plazme traje 10 min, nakon čega se nanosi maska od ostatka plazme koja stoji 20 min i koja dodatno nahrani i umiri lice.

Ima li nuspojava ili neželjenih reakcija nakon tretmana?

Tretman je 100% siguran jer se ne koriste umjetno stvoreni kolagen i proteini nego vlastiti, čime       eliminiramo alergijske reakcije i nuspojave. Istraživanja pokazuju da niti u jednom tretmanu u posljednjih 15 godina nije došlo do neželjenih učinaka.

Kao posljedica uboda iglom tj.mehaničke traume na licu se može pojaviti blaže prolazno  crvenilo koje traje 24 sata ili sitna modrica koja se brzo povuče.

Da li je tretman bolan?

Tretman je relativno bezbolan budući da se područje koje se tretira, prije samog tretmana, namaže anestetskom kremom.

Zašto je plazma tretman  najbolji nekirurški tretman za lice?

PRGF-Endoret® (Plasma Rich in Growth Factors – endogeneus regenerative technology) je jednostavno, dugotrajno i neinvazivno rješenje kojim odgađamo proces starenja i kojim prirodno postižemo dugotrajnu regeneraciju tkiva a da ne mijenjamo fizionomiju i izraz lica.

Plazma sadrži proteine koji stimuliraju i ubrzavaju regeneraciju tkiva, te tako usporavaju starenje kože, a istovremeno popravljaju već učinjenu štetu.  Faktori rasta izdvojeni iz krvi potiču okolno tkivo na regeneraciju čineći ga tako elastičnijim, a koža izgleda mlađe i punije te je potaknuta proizvoditi kolagen i obnavljati se sama. 

Koliko tretmana je potrebno?

Već nakon jednog tretmana pacijent će primjetiti poboljšanje stanja i izgleda kože, međutim kako bi se postigao najbolji rezultat, potrebna su tri tretmana koja se provode u razmacima od mjesec dana, nakon čega je dovoljno ponoviti tretman jednom godišnje. 

Cilj tretmana je da izgledate svježe i odmorno, bez da itko primjeti da ste imali neki estetski zahvat. Bitno je da ne očekujete rezultate odmah jer je učinak bolji i izaženiji s vremenom. Također, svi drugi estetski zahvati (poput dermalnih filera) puno su učinkovitiji i dugotrajniji kada je koža obogaćena plazmom.

Koja je razlika između PRP vampirskog tretmana i PRGF tretmana plazmom

Postupak je kod oba tretmana jednak, kao i učinak, razlika je u uređaju za frankcioniranje plazme koji je kod PRGF tretmana novije generacije pa je plazma potpuno pročišćena i bez leukocita (koji mogu uzrokovati upalu) stoga su rezultati bolji a nuspojava je manje, tj. uopće ih nema. PRGF Endoret je prvi autologni tretman na tržištu koji je 100% siguran.

Tko je kandidat za tretman i postoji li dobna granica?

Tretman mogu koristiti svi. Od 30. godine starosti primjenjuje se kao preventiva starenja, a nakon 45. godine kao regenerativni tretman. Kod mlađih osoba preporuča se za problematičnu kožu i ožiljke od akni, dok kod starijih daje odlične rezultate kod hiperpigmentacija (kože oštećene sunčevim zrakama) i opuštenog tonusa kože, “popravljaju” sva oštećenja i vraćaju kožu u stanje kada je bila puno mlađa.

 Koža dobije poseban sjaj i punoću a vi odmoran i zdrav izgled.

Tretman plazmom se preporuča:

 • Za pomlađivanje i obnavljanje kože lica, vrata, dekoltea i ruku
 • Za smanjenje hiperpigmentacijskih pjega i povećanu svjetlinu tena
 • Za ublažavanje nazolabijalnih bora, bora smijalica i sitnih bora oko očiju
 • Za smanjenje ožiljaka od akni
 • Kao pomoć kod rozaceje i psorijaze
 • Kod suhe kože i kože oslabljenog tonusa, te umorne kože bez sjaja
 • Za poticanje rasta kose na tjemenu

Kome se tretman ne preporuča: 

 • trudnicama
 • pacijentima kod kojih postoji  alergija na anestetik
 • osobama koje imaju nerealna očekivanja i koji žele instant rezultate
 • osobama s poremećajem zgrušavanja krvi

O nama


Nadamo se da će vam posjet našim stranicama dati dovoljno snage da napravite pravi korak ka zdravom i lijepom osmijehu. Dali smo sve od sebe da stvorimo sve uvjete kako biste se u našim ordinacijama osjećali udobno i sigurno.

Stoga vas pozivamo da se zadržite na našim stranicama i upoznate s našim timom i radnom okolinom. Uvjereni smo da vam možemo pružiti najbolje rješenje jer - zdrav osmijeh pripada svima!

Strojarska cesta 14, 10000 Zagreb
+ 385 1 77 98 779
+385 91 4555 640
info@dro.hr
Radno vrijeme – Pon-sri-čet od 13-20 sati, uto i pet od 7 do 14 sati

Zatraži besplatnu ponudu


Ako imate RTG snimak, pošaljite nam ga uz upit